Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
7. 11. 2023

Organizatorji Inferno Metal Festivala 2024 so obelodanili razpored po dnevih za naslednjo edicijo festivala. Ta je takšen:

ČETRTEK:
Kampfar
Candlemass
Nordjevel
Cattle Decapitation
Keep of Kalessin
Konvent
Crypta
Signs of the Swarm
Orm
200 Stab Wounds
Forcefed Horsehead
Nakkeknaekker
Vomit Forth
H.P. Doomcraft

PETEK:
At the Gates
Sólstafir
Carpathian Forest
Vltimas
Arthur Brown
Mantar
Extermination Dismemberment
Umbra Conscientia
Automaton
Vorga
Celestial Scourge
Deception
Visegard
Deathbarrel

SOBOTA:
Dimmu Borgir
Borknagar
Me And That Man
Orbit Culture
Saor
Khold
Jo Quail
Madder Morten
Dwaal
Void ov Voices
Tilintetgjort
In Twilight’s Embrace
Befouled
Shaving The Werewolf
Imbalance
Horrifier
Deathbarrel

NEDELJA:
Taake
Finntroll
Cynic
Winterfylleth
Misþyrming
Koldbrann
Bell Witch
Dödsrit
Phantom Fire
Zustand Null
Tusmørke
Inchiation
Blodkvalt
Selvforakt
Terminal

2. 11. 2023

Inferno Metal Fest je z zadnjimi potrditvami za naslednje leto dobil končno podobo. Med 28. in 31. marcem bodo v Oslu nastopile te zasedbe:

Dimmu Borgir, Taake, At the Gates, Kampfar, Candlemass, Borknagar, Sólstafir, Finntroll, Me and That Man, Carpathian Forest, Cattle Decapitation, Cynic, Nordjevel, Orbit Culture, Winterfylleth, Keep of Kalessin, Vltimas, Arthur Brown, Misþyrming, Saor, Mantar, Koldbrann, Konvent, Khold, Crypta, Signs of the Swarm, Bell Witch, Extermination Dismemberment, Dödsrit, Madder Mortem, Dwaal, Void ov Voices, Jo Quail, Orm, Phantom Fire, Tilintetgjort, Umbra Conscientia, In Twilight’s Embrace, 200 Stab Wounds, Automaton, Befouled, Vorga, Zustand Null, Forcefed Horsehead, Shaving the Werewolf, Tusmørke, Visegard, Imbalance, Nakkeknaekker, Celestial Scourge, Deception, Vomit Forth, Horrifier, H.P. Doomcraft, Inchoation, Terminal, , Blodkvalt, Selvforakt, Deathbarrel.

Vstopnice so že na voljo.

27. 10. 2023

Ameriški death metal brutalneži Cattle Decapitation so posneli videospot za komad Solastalgia s svojega letošnjega ploščka Terrasite.

7. 8. 2023

Prvi sklop »super earliest bird« vstopnic za velenjski festival MetalDays 2024, ki so šle v prodajo minuli teden, je razprodan, zato je organizator dodal v prodajo še 1000 vstopnic po isti ceni. Vstopnice z nazivom »earliest bird«, ki bodo za kakšnih 20 EUR dražje, bodo šle v prodajo, ko bo prodanih teh 1000 vstopnic. Prodaji lahko sledite tukaj.

Zaenkrat potrjeni bandi so Emperor, Blind Guardian, Korpiklaani, Caliban, Borknagar, Kampfar in Cattle Decapitation.

1. 8. 2023

Medtem ko se je letošnja edicija festivala MetalDays včeraj komaj začela, so organizatorji že naznanili prve potrditve za MetalDays 2024. Zaenkrat so potrjeni Emperor, Blind Guardian, Korpiklaani, Caliban, Borknagar, Kampfar in Cattle Decapitation.

Festival MetalDays 2024 se bo odvijal med 28. julijem in 3. avgustom v Velenju, na voljo pa je že tudi prvih 1500 »super earliest bird« vstopnic.

20. 7. 2023

Organizatorji kultnega festivala Inferno Metal Festival 2024 predstavljajo drugi paket bandov za naslednje leto. Na novo so potrjene naslednje zasedbe: Carpathian Forest, Cattle Decapitation, Signs ot the Swarm, Umbra, Conscientia, 200 Stab Wounds in Vomit Forth.

Inferno Metal Festival 2024 se bo odvil med 28. in 31. marcem 2024.

15. 5. 2023

Ameriški brutalneži Cattle Decapitation so minuli petek preko Metal Blade Records izdali svoj deseti album Terrasite in videospot za komad A Photic Doom s tega albuma.

30. 3. 2023

Brutalneži Cattle Decapitation predstavljajo nov single Scourge of the Offspring s prihajajočega dolgometražca Terrasite. Album izide 12. maja pri založbi Metal Blade Records.

17. 2. 2023

Cattle Decapitation so objavili videospot za komad We Eat Our Young s prihajajočega albuma Terrasite, ki bo izšel izšel 12. maja pri založbi Metal Blade.

12. 1. 2023

Deathgrind veljaki Cattle Decapitation napovedujejo izid novega dolgometražca z naslovom Terrasite. Album bo izšel 12. maja in bo zajemal naslednje komade:

Terrasitic Adaptation
We Eat Our Young
Scourge Of The Offspring
The Insignificants
The Storm Upstairs
…And The World Will Go On Without You
A Photic Doom
Dead End Residents
Solastalgia
Just Another Body

5. 8. 2022

Včeraj so organizatorji predstavili časovnico za torkov open-air dogodek z Lamb Of God in Kreator na čelu. Ta se bo odvijal na parkirišču pred klubom Cvetličarna v Ljubljani, zaradi odra oziroma prizorišča na parkirišču pa organizatorji priporočajo uporabo javnega prevoza. Prav tako je možnost parkiranja v neposredni bližini pri Ekonomski fakulteti. Vozni red pa je sledeč:

15.00 vrata/blagajna
16.00 VENDED
17.00 BLOOD INCANTATION
18.00 CATTLE DECAPITATION
19.10 KREATOR
20.50 LAMB OF GOD

Dogodek se bo zaključil ob 22. uri, zaradi logističnih težav pa tokrat ne bo uradnega after partya.

Avtorica: Tina Urek
3. 8. 2022

Kitarist Phil Demmel (Vio-Lence, ex-Machine Head) bo na prihajajoči evropski turneji vskočil namesto Willieja Adlerja pri Lamb Of God. Demmel je Adlerja zamenjal že letos maja, ko so Lamb Of God koncertirali skupaj z Megadeth po Kanadi.

Uradni vzrok za Adlerjevo odsotnost ni znan, ne glede na vse pa se lahko veselimo nastopa zasedb Lamb of God, Kreator, Cattle Decapitation, Blood Incantation in Vended čez natanko 6 dni pred ljubljansko Cvetličarno.

2. 8. 2022

Ekipa Dirty Skunks sporoča, da nas loči samo še en teden od koncerta zasedb Lamb of God, Kreator, Cattle Decapitation, Blood Incantation in Vended in da so vstopnice še vedno na voljo po ceni 42 evrov v predprodaji in 47 evrov na dan koncerta.

29. 7. 2022

Teksaški death metalci Martyred so premierno predstavili single Iniquitous Transformation. Gre za komad z njihovega prihajajočega prvenca, ki bo luč sveta ugledal letošnjo jesen pri Time To Kill Records na CD-ju, vinilu, kaseti in digitalno.

Za miks in mastering albuma je poskrbel Juan Urteaga iz studia Trident Recording Studio (Cattle Decapitation, Exhumed), artwork albuma je delo Jona Ziga (Disgorge, Defeated Sanity) in Boba Toderica (Asphyx, Pestilence).

25. 7. 2022

Koncert zasedb Lamb of God, Kreator, Cattle Decapitation, Blood Incantation in Vended se seli iz dvorane na parkirišče pred Cvetličarno. Dirty Skunks pravijo takole:

»Koncert znotraj je skoraj razprodan, avgusta utegne bit kar vroče... zato smo se odločili, da naredimo koncert OPEN AIR pred dvorano Cvetličarna, na parkirišču! Povej prijateljem!

Sedaj bo več prostora, je pa število vstopnic še vedno omejeno, tako da ne odlašat!«

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška